Halderberge Automotive

HANDEL UIT HOBBY - BEPERKTE OPENINGSTIJDEN

Blog

Video: Driften op Ebisu South Course

Posted on June 9, 2015 at 4:20 PM


Als je een beetje 'into' driften bent heb je vast ook wel gehoord van Ebisu. Het Ebisu circuit in Japan (of beter curcuits) zijn eigendom van de bekende drifter Nobushige Kumakuba en behoren tot het wahalla onder de driftscene. Het curcuit bied rijders elke mogelijke bochtencombinatie welke er zijn. Van smalle 'Touge'-tracks in de heuvels tot grote open oefentereinen. Maar de echte mannen komen natuurlijk maar voor een curcuit op Ebisu: het South Course. Het South Course is eigenlijk bekend geworden door de D1 Grand Prix wedstrijden in Japan (de F1 van de driftsport) en de 4 maal per jaar gereden "Matsuri's". Tijdens deze 'Matsuri'-evenementen zijn er vrijwel geen regels en gaat het er vaak hevig driftend aan toe met alle schades tot gevolg. 

Deze video laat je wat geweldig videomateriaal zien van enkele Ebisu curcuits. De inhoud is vrij simpel... geen spetterende special-effects of slo-mo's... gewoon pure driftplezier. Een video zoals er wel meer rondzwerven op het grote internet, maar deze gasten weten (hoewel het amateurs zijn) behoorlijke beheersing over hun auto's te houden. Ga vast stevig zitten voor 13 minuten of pure plezierige amateurdriftbeelden (dubbele woordwaarde!). We beginnen met zonsopgang als de kleine Fuso vrachtwagens de Hatchiroku's met reservesetjes banden aankomen en eindigen tot diep in de nacht. 


Rokend rubber, vliegens bumpers, vele wallrides, tsuiso & tansou-runs en nog veel meer... Zelfs wordt er hier en door een poging gedaan om de sprong van 'Saito' nog een dunnetjes over te doen. 


You need Adobe Flash Player to view this content.


Categories: None