Halderberge Automotive

HANDEL UIT HOBBY - BEPERKTE OPENINGSTIJDEN

 

MAZDA MX-5 1.6 MONTEGO BLUE

 
 

INFORMATIE

Nu aangeboden bij Halderberge Automotive (Mazda MX-5 NA-specialist): Een uniek exemplaar Mazda MX-5. Het betreft hier een van de allerlaatste geleverde NA’s (eerste serie (1989 – 1997)). De auto is toegelaten in oktober 1997 en is jarenlang in bezit geweest van de vorige eigenaar, welke de auto uitsluitend gebruikte als auto 'voor erbij'. Hetgeen tevens de lage kilometerstand verklaart, want dit exemplaar heeft slechts 127.000km gereden. Dat is niet alleen te zien ook de kilometerteller, maar ook aan de algehele staat van de auto. Het betreft hier namelijk een van de nettere NA’s van Nederland. Een origineel exemplaar voorzien van originele ‘Daisy’-lichtmetalen velgen en bagagerek.


De auto is, op wat normale kleine gebruikerssporen zoals men mag verwachten van deze leeftijd na, schadevrij en algeheel in zeer nette staat. Koetswerk en dorpels zijn vrijwel geheel roestvrij evenals de raamstijlen (bekende aandachtspunten bij menig MX-5). Ook de soft-top (van stof en mét glazen achterruit én achterruitverwarming!) is nog in zeer nette staat. Zelfs kleine haarscheurtjes konden wij niet terugvinden op deze soft-top. Bovendien hebben we deze soft-top voor u geheel geïmpregneerd zodat u er nog langer van kunt genieten. Sowieso gaan de stoffen exemplaren veel langer mee dan de goedkopere PVC-varianten. 


Dit exemplaar is uitgevoerd in de prachtige Montego Blue lak (voor de kenners bekend als M8). Deze prachtige parelmoer kleur heeft vele gezichten. Met wat bewolkt weer (zoals ten tijde van het maken van de foto’s) lijkt de auto diepdonker blauw. Bij wat helderder weer word de kleur blauw al een stuk lichter in combinatie met de metallic lak. Bij echt zonnig weer veranderd deze auto in een ware kameleon, want in het volle zonlicht is hij opeens prachtig diepblauw met een smaragdgroene gloed dankzij het parelmoer effect. Helaas is dit moeilijk op foto’s vast te leggen, maar in onze fotogalerij (onder) ziet u een foto van een lakdeel onder een lamp waar het effect goed weergegeven wordt. Verder zit de auto rondom goed in de lak en blijkt aan alles dat deze auto door de jaren heen goed bijgehouden is. Helaas is dat bij vele andere MX-5’en helaas wel eens anders, zo hebben ook wij gemerkt.


Onder de motorkap valt op dat ook hier alles netjes bijgehouden is. De motorruimte is zuiver, netjes en origineel. Met een draai aan de sleutel slaat de motor bij de eerste slag al aan en zakt mooi naar een stabiel stationair toerental. Verder loopt de motor, zoals van een MX-5 van een dergelijke lage kilometerstand verwacht mag worden, mooi zuiver en zonder rare bijgeluiden en/of rammels. Omdat het een van de laatste generatie betreft heeft deze auto kunnen profiteren van alle verbeteringen en modificaties welke de NA-serie door de jaren heen heeft gekend. Zo heeft deze auto ABS, een verbeterde voor – en achter trein, dubbele airbags, grotere remschijven en grotere brandstoftank.


De 1.6 motor is er een uit de laatste generatie en zijn daarom wat meer solide dan de eerste generatie. Twijfelt u tussen deze 90pk-versie of de vroeger geleverde 116pk-variant, dan is het belangrijk om te weten dat de 116pk’s zeker niet per definitie sneller zijn of beter rijden, want dankzij de verbeterde motorkarakterestiek geven de latere 90pk’s in veel situaties de eerdere 116pk’s het nakijken. Hoewel beide natuurlijk een drag-monsters zijn, maar indien u daarnaar opzoek bent zal de MX-5 zeker niet uw keuze zijn. Als het gaat om puur rijplezier, of het nu gaat om een rustig tourritje met open kap of het betere gooi-en-smijt werk op kronkelige polderweggetjes, dan is de MX-5 de auto voor u….


Ook het interieur is in uitmuntende staat, sterker nog… het is lang geleden wat we een NA zijn tegen gekomen met een dergelijke net interieur. De Montego Bleu is voorzien van een origineel MOMO sportstuur en originele houtapplicatie op het dashboard en de deurcovers. De stoelen zijn voorzien van in nieuwstaat verkerende zwart-blauwe vol-lederen bekleding (een hint naar de M-Editions uit hetzelfde bouwjaar, welke ook geleverd werden met de Montego Blue M8-lak). Ook dit leer hebben wij geheel behandeld, zodat het zolang mogelijk in deze nette staat blijft.


Kortom, ben u opzoek naar een nette, unieke, originele en onverprutste NA met weinig kilometers en een gegarandeerd hoge restwaarde? Dan is dit de Mazda MX-5 voor u… U bent van harte welkom om de auto (op afspraak) te komen bekijken. Bekijk ook onze website voor meer detailinformatie over de NA-generatie van de Mazda MX-5.

IN HET KORT

Zeer nette Mazda MX-5 met slechts 127.000km. In zeer nette staat, roestvrij koetswerk en met zeer nette soft-top met glazen achterruit én achterruitverwarming. Uitgevoerd in zeldzame Montego Blue blauwgroene parelmoerlak. Tevens motorisch en technisch in goede staat. In goede staat verkerend interieur met prachtig zwart-blauw vollederen bekleding. 

 

WALKAROUND

 

SPECIFICATIES

 
 Merk:
 Mazda
 Model:
 MX-5
 Uitvoering:
 1.6 Montego Blue
 Bouwjaar:
 10.1997
 Motor:
 1.6l Benzine
 Vermogens:
 66kW / 90pk
 Kilometerstand:
 127.700km
 Kleur:
 Blauwgroen parelmoer
 Transmissie:
 Handgeschakeld (5v)
 BTW/Marge:
 Marge
 Vraagprijs:
 VERKOCHT!
 

UITRUSTINGSNIVEAU

 • Krachtige 1.6l motor
 • Stuurbekrachtiging
 • Twee sleutels
 • Startblokering
 • Lichtmetalen velgen (originele Daisy's)
 • Speciale parelmoer lak
 • Softtop  (stof!) met glazen achterruit én achterruitverwarming
 • Frankensteinbolt t.b.v. hardtop
 • Dubbele airbags
 • Elektrische ramen
 • Radio/CD
 • Two-tone vollederen bekleding (nieuwstaat)
 • Windscherm
 • Stylebar
 • Thuiskomer
 • APK tot februari 2018

 
 

ALGEMENE INFORMATIE

Wilt u meer weten over de Mazda MX-5, Mazda Miata of Eunos Roadster? Kijk dan eens op onze website, op onze speciale pagina treft u alle informatie over deze modellen. 

 

AANKOOPTIPS

Omdat wij ons uitsluitend en al jaren specialiseren in de Mazda MX-5 NA bent u bij ons aan het juiste adres. Toch willen wij voorkomen dat u elders een kat in de zak koopt. Kijk daarom ook eens naar onze 'aankooptips'...

CONTACT OPNEMEN

Let op, wij zijn telefonisch uitsluitend bereikbaar op dinsdag én zondag. Overige dagen kunt u ons bellen ná 19:00u. Mailen kan natuurlijk ook.

Bedankt voor uw bericht.
Wij trachten uw binnen enkele dagen te voorzien van een reactie.
Oops. An error occurred.
Click here to try again.
 
 

FOTOGALERIJ