Halderberge Automotive

HANDEL UIT HOBBY - BEPERKTE OPENINGSTIJDEN

De geschiedenis van de Mazda MX-5

Historie van de Mazda MX-5, Mazda Miata en Eunos Roadster....

1979: Ontstaan van het idee

In 1979 ontmoete autojournalist Bob Hall (MotorTrend) Kenichi Yamamoto en Gari Arai (R&A Mazda). In een gesprek vroeg men aan Bob Hall wat voor auto Mazda zou moeten ontwikkelen in de toekomst. Zijn woorden waren: "Een goedkope roadster. Simpel, vliegen tussen de tanden, wind door de haren. De klassiek Britse roadsters welke niet meer bestaan."

1981: Bob Hall start bij Mazda USA

In 1981 accepteert Bob Hall (welke tot dan werkzaam is al autojournalist) een functie bij Mazda USA. Daar ontmoet hij wederom Kenichi Yamamoto welke inmiddels directeur is bij Mazda Motors. 

1982: Groen licht voor ontwikkeling

Yamamoto en Hall herinneren het gesprek wat zei samen eerder voerde over de ontwikkeling van een betaalbare roadster. Uiteindelijk geeft Yamamoto in 1982 groen licht voor de start van de ontwikkeling van dit concept. Mazda opent in dit jaar tevens een nieuwe designstudio in het Zuiden van Californië. Hall trekt ontwerper Mark Jordan aan en in 1982 zetten zei samen de eerste paramaters voor de ontwikkeling en het design van een lichtgewicht sportauto.

1983: Ontwikkeling in tweede fase

Wanneer het team van Hall het concept heeft uitgewerkt en aanbiedt aan Mazda wordt dit in 1983 geaccepteerd voor doorontwikkeling. Onder het "Offline 55"-programma, een nieuwe ontwikkelingstrategie van Mazda, wordt groen licht gegeven voor de verdere ontwikkeling. Zowel de design afdeling in Californië als Tokyo krijgen de kans het concept vorm te geven. 

1984: Mazda Duo 101

In 1984 kwam Californië met het "Duo 101"-concept. Een op de Engelse roadsters geïnspireerde auto met een motor voorin en aandrijving naar achter (een zogenaamde FR-layout). Tokyo kwam met een concept wat zowel als FF-layout (aandrijving en motor voor) en MR (middenmotor en achterwielaandrijving) uitgevoerd kon worden. De FF-layout viel snel af, en de eerste voorkeur leek uit te gaan naar de MR-layout uit Tokyo. Toen echter bleek dat dit type layout lastig te ontwikkelen was met de recent aangescherpte kwaliteits- en veiligheidseisen werd een tweede stemmingsronde uitgeschreven. Zowel de designstudio als California als Tokyo moesten met een daadwerkelijk klei-model aantonen dat hun concept het beste was. Uiteindelijk viel de keuze op de "Duo 101" van de designstudio uit Californië. Een groot deel van de styling van de Duo 101 is gebaseerd op de Lotus Elan, waaronder de handgrepen en de grill. 

1985: De Mazda V705

Uiteindelijk werd er een rijden prototype gemaakt onder de codenaam "V705" (zie foto). Deze was voorzien van een fiberglas body en een 1.4l benzine motor opgebouwd uit verschillende bestaande Mazda onderdelen. Dit concept zou uiteindelijk de doorslag moeten geven  zodat Mazda daadwerkelijk akkoord geeft voor de laatste ontwikkelingsfase en daarna daadwerkelijke productie. 

1986: Mazda P729

Uiteindelijke valt in 1986 het definitieve oordeel. Men krijgt akkoord voor de laatste ontwikkelingsfase en latere productie van het concept. Een aantal verder ontwikkelde conceptwagens werden gebouwd en een aantal crashtest werden uitgevoerd. De technische ontwikkeling werd overgedragen naar Japan, terwijl Californië het design verder mocht vormgeven. Deze gehele ontwikkelingsfase zal nog 3 jaar in beslag nemen. De rode draad voor de technische ontwikkeling bestaat uit de slogan "Jinba Ittai", wat Japans is voor "Paard en rijder in perfecte harmonie". Hiermee streeft men naar een perfecte rijdersbeleving. 

1989: Mazda MX-5

Vroeg in 1989 wordt dan uiteindelijk een definitieve naam gekozen... namelijk Mazda Experiment 5, afgekort MX-5. Niet veel later volgt de introductie van de lichtgewicht roadster van Mazda en later in 1989 worden de eerste Mazda MX-5'en uitgeleverd aan de eerste klanten. In Amerika word het NA-model uitgeleverd als 'MX-5 Miata', in Europa als 'MX-5' en in Japan word de NA uitgeleverd onder het merk 'Eunos' als 'Roadster. Eunos was destijds het sportieve nevenmerk van Mazda. De eerste introductie vindt plaats in Amerika met de 'Color Cars', vijf eenmalige geproduceerde NA's in exclusieve kleuren/samenstelling. 

1991: Automaat, BRG & Tan

In 1991 veranderen er een paar kleine details. Zo wordt ABS nu optioneel mogelijk evenals een automatische versnellingsbak. Tevens wordt de kleur British Racing Green en het tan-interieur geïntroduceerd als een Special Edtion. Vanaf 1991 zijn er twee losse knipperlicht-indicatoren op het instrumenten paneel. Modellen voor 1991 hebben de links/rechts-knipperlichtindicator gecombineerd. 

1992: Kleuren, Hardtops & Meer

In 1992 werden er verdere detailwijzigingen doorgevoerd. Zo werden er twee nieuwe kleuren geïntroduceerd. Namelijk het Sunburst Yellow (geel) en het Brilliant Black (zwart). Daarnaast kregen de meeste NA's vanaf dit jaar standaard een kofferbakopener in het interieur en extra verstevigingen op de achteras. De hardtops hebben vanaf 1992 achterruitverwarming en binnenisolatie. 

1993: Nieuwe motor en details

In 1993 komt de nieuwe 1.8l motor met 131pk, hoewel de meeste pas vanaf 1994 uitgeleverd worden. Ook is vanaf heden een Torsen LSD optioneel leverbaar (i.p.v. een VLSD) en is er een kleine wijziging in het Mazda logo. Van een sticker op de voorbumper, naar een embleem op de motorkap. Tevens wordt het 'Red' rode interieur geïntroduceerd. Ook de extra versteviging achter de voorstoelen wordt als extra geïntroduceerd.

1994: Facelift NA serie II

In 1994 volgt een ingrijpende facelift. Zo kan optioneel de passagiersairbag bijbesteld worden (bij Miata's vaak standaard). Tevens zijn de remschijven vergroot, is de voorophanging verstevigd en de achterophanging aangepast. Vanwege de andere remmerij worden ook de velgen iets aangepast. De brandstoftank groeit iets qua inhoud en de Miata's krijgen de 'Flash-to-Pass'-functie.  Met deze functie gaan de koplampen automatisch open-en-dicht bij het geven van een grootlicht signaal (dit is bij veel oudere NA's te modificeren). 

Qua kleuren worden het Montego Blue (blauwgroen) en het Laguna Bleu (blauwblauw) toegevoegd. Het Crystal White wordt vervangen door het Chaste White (tussen beide zit een minimaal tintverschil). 

1995: Merlot Mica & Details

Na de relatief ingrijpende veranderingen in 1994 wijzigt er in 1995 vrij weinig. Wél wordt de nieuwe kleur 'Merlot Mica' geïntroduceerd (o.a. als Art Vin limited edition). Ook word het display van de oliedruk miniscuul aangepast. 

1996: Motor met OBD-II

1996 betekend naast de nieuwe 'Starlight Blue'-lak voornamelijk technische wijzigingen bij de 1.8-motor. Deze wordt namelijk uitgerust met het OBD-II systeem (i.p.v. OBD-I). Het OBD-II leent zich iets lastiger voor eventuele tuning. 

1997: Laatste wijzigingen in kleurenpallet

In 1997 veranderd er praktisch niks buiten het feit dat er twee nieuwe kleuren aan het pallet worden toegevoerd, namelijk 'Twilight Blue' en 'Marina Green'

1998: Laatste productie

In 1998 is de NA nog maar zeer beperkt geproduceerd. In enkele landen werd nét voor de introductie van de NB nog een nieuwe laksoort geïntroduceerd welke de laatste NA-kopers nog over de streep moest trekken, namelijk het 'Sparkle Green'. De productie van de NA werdt voortijdig beeindigd vanwege de vervroegde introductie van de NB. 
 

Bekijk ook overige technische specificaties, gelimiteerde- en specialia edities, originele brochures, exterieurkleuren, interieuren en andere Mazda MX-5, Mazda Miata en Eunos Roadster-weetjes op onze website!