Halderberge Automotive

HANDEL UIT HOBBY - BEPERKTE OPENINGSTIJDEN

 

Alle generaties Mazda MX-5

Generatie NA: 1989 - 1998

Het fenomeen MX-5 begon in 1989 met het 'NA'-type. Dit is de oer-MX-5 met zijn karakterestieke uitstraling, de klapkoplampen en de vele bijzondere uitvoeringen. Hij is leverbaar geweest met 3 verschillende motoren, een 1.6 met 116pk, de 1.6 met 90pk en de 1.8 met 131pk. Door de jaren heen zijn er elk jaar wat technische verbetering toegepast en kreeg het model in 1994 een iets ingrijpendere facelift. De meeste laaste modellen rolde in 1997 van de band, echter zijn er ook nog modellen nieuw geleverd in begin 1998 als écht '1998'-model. Door het vroegtijdig invoeren van de NB zijn er dit slechts maar enkele. Van alle generaties in de NA de échte toekomstige klassieker... Goede en zeldzame NA's zijn in laatste jaren rap schaars geworden en steeds meer verzamelaars gaan de 'waarde' en 'invloed' van dit model doorheen de hele geschiedenis van 'de auto'. Prijzen van de  NA's generaties stijgen laatste jaren dan ook fors en overstijgen veelal de nieuwere generaties. Wij zijn gespecialiseerd in de NA-generatie, maar soms ziet u ook andere modellen voorbij komen...

Generatie NB: 1998 - 2005

De NB is de opvolger van de NA en werd geïntroduceerd in 1992. Het design was zowel interieur als exterieur meer 'van die tijd' en ook de rijcomfort was flink verbeterd. Nog altijd zeer sportief, maar iets minder spartaans dan de vorige generatie. Ook qua afmetingen en gewichten is de NB iets gegroeid. De NB was ook leverbaar met een 1.6 en 1.8 motor, welke beide iets krachtiger werden dan voorheen. Het jubileumjaar bracht in 1999 de '10th Anniversary'; een gelimiteerde oplage in o.a. verchroomde velgen, Innocent Blue lak  6-bak. Hoewel Mazda deze modellen destijds moeilijk wist te verkopen, zijn dit nu een van de meest gewilde NB's onder liefhebbers. In 2001 kreeg de NB een facelift waarbij er wat technische wijzingen waren en ook het exterieur iets 'strakkere' lijnen krijg in het voorfront. Ook werd er een 6-versnellingbak (optioneel) geïntroduceerd. In 2003 werd in Japan een coupe-variant op de markt gebracht, de 'Mazda Roadster Coupe' (179 geproduceerd). In 2004/2005 was er de Mazdaspeed MX-5 met 178pk-sterke turbomotor. 

 

Generatie NC: 2005 - 2015

De derde generatie, de NC, de geïntroduceerd in 2005 en is in tegenstelling tot de NB géén doorontwikkeling van zijn voorganger. De NC is compleet opnieuw ontworpen op de tekentafel. De design is daarin tegen wel weer geïnspireerd op de NA-garantie. De NC was leverbaar in 3 verschillende motoren, waarvan er 2 in Europa geleverd werden (de 1.6l 126pk en de 2.0l 158pk). In 2006 kwam er naast de Roadster soft-top variant ook een Roadster Coupe met stalen wegklapbaar dak. De facelift-versie van de NC werd in 2008 geïntroduceerd en moest de auto een wat sportiever karakter weer teruggeven. Van alle generaties is de NC wellicht de meest comfortabele, maar daarnaast ook de minst spartaanse. Hij ondervindt onder MX-5 liefhebbers dan ook soms veel kritiek. In 2009 (Japan) en 2010 werd er een 20th Anniversary model geïntroduceerd (een extra luxe uitgevoerde gelimiteerde editie). 2013 werd er nogmaals een bescheiden facelift doorgevoerd en in 2014 werd er nog een 25th Anniversary model uitgebracht.

Generatie ND: 2015 - Heden

De NC generatie is, hoewel het totaal geen slechts auto is, volgens liefhebbers de minst "pure" MX-5. Door het toegenome comfort en gewicht voelt hij minder spartaans ook dan zijn voorgangers. Ook qua design in hij minder uitgesproken. Dat moest anders worden bij de ND-generatie vond men bij Mazda. In tegenstelling tot het verder ontwikkelen van de laatste generatie maakte Mazda een nóg grotere sprong terug. De ND moest weer een ode worden aan de NA-generatie. Licht, klein, wendbaar en spartaans... De ND is volgens liefhebbers na de NC weer een échte MX-5. Zo is hij kleiner, lichter en spartaanser dan zijn voorganger. De ND werd geïntroduceerd in 2014, maar geleverd vanaf 2015. Hij is leverbaar met een 1.6l 129pk en een 2.0l 155pk, maar volgens liefhebbers past de 1.6l beter bij het hoogtoerige karakter van de ND. De Roadster Coupe is met de ND generatie komen te vervallen. Om een breder publiek aan te spreken introduceerde Mazda de 'RF' (Retractable Fastback) in 2016. Een kruising tussen een Roadster Coupe en een Targa. Met dit model wil men ook de meer Coupé geöriënteerde kopers aantrekken. De ND zou in eerste instantie samen met Alfa Romeo worden ontwikkeld, maar toen het noodleidende Alfa Romeo de stekker eruit trok ging Mazda op eigen houtje verder. Later maakte het moderbedrijf van Alfa Romeo (Fiat) bekend dat er een niewe 124 Spider geïntroduceerd zou worden op basis van de MD. Deze 124 Spider staat op basis van de ND maar heeft o.a. ander koetswerk en andere (krachtige) motoren. Hoewel een veel gehoord kritiekpunt van de MX-5 altijd is geweest dat deze meer power moest hebben werd de Mazda toch beter ontvangen dan de Fiat en ook in de verkoopaantallen geeft de Mazda de Fiat (ondanks zijn mindere krachtige motorisering) het nakijken.