Halderberge Automotive

HANDEL UIT HOBBY - BEPERKTE OPENINGSTIJDEN

Voordelig Mazda MX-5 Miata rijden als Youngtimer...

De Mazda MX-5 NA is inmiddels natuurlijk al wat op leeftijd... en dat levert voordelen op voor wie voordelig in een NA wilt rijden. Naast het feit dat u kunt profiteren van een oldtimerverzekering en een gunstiger schorsingstarief (info) biedt het rijden van een NA ook kansen voor hen wie deze auto zakelijk kunnen boeken/rijden. 


Voordelige bijtelling voor Mazda MX-5

Indien uw MX-5 ouder is dan 15 jaar dan betaald u 35% bijtelling over de Waarde in het Economisch Verkeer (WEV). Bij auto's jonger dan 15 jaar betaald u bijtelling over de nieuwwaarde van de auto. Bij een MX-5 van 15 jaar of ouder betaald u de bijtelling over de waarde van de auto op dat moment. In het eerste jaar na aanschaf kan de WEV worden bepaald aan de aankoopfactuur. Ook kunt u er voor kiezen om uw MX-5 te laten taxeren. Dit taxatierapport is tevens handig indien u uw auto tegen taxatiewaarde wilt verzekeren. 


Voorbeeld

U rijdt een Mazda MX-5 van 15 jaar of ouder en u betaald bijtelling over de WEV van de auto. Stel dat de auto getaxeerd is voor €4.000,-, dan betaald u 35% bijtelling wat neer komt op €1.400,-. Dit bedrag wordt verrekend met uw belastingschijf (stel 52%), dan betaald u dus netto slechts €728,- bijtelling!